Zvířata · 28. 12. 2022

Nákup pejska

Znovu a znovu apeluji na všechny, kteří mají v úmyslu pořídit si čtyřnohého kamaráda. Zjistěte si nejprve vše o tom, co vás to bude stát. Zjistěte si vše o rase, kterou si chcete pořídit a buďte hodně objektivní při dalších krocích. Uvědomte si jedno, pes je výborný kamarád, ale je to hlavně dnes hodně drahá záležitost.  

Jako první výdaj je žrádlo pro psíky. Rozhodně nelze doporučit to nejlevnější, kde dáte za deset kilogramů dvě stovky. Pes z toho bude mít jen a jen potíže, nebude prospívat. Ne, nezabije ho to, ani nebude mít nějaké následky, ale je to žrádlo nekvalitní, které v životě o masu neslyšelo, a to ani omylem. Psík, co sní, to také vykaká a veškerý užitek žádný. Raději kupovat o nějakou tu korunu dražší, ale psík si z toho ponechá v těle látky potřebné pro jeho růst.  

štěňátka

Další peníze jdou na veterinární ošetření. Nejprve je to očkování proti vzteklině, leptospiróze, parvoviróze a já nevím proti čemu ještě. Očkování proti vzteklině je povinné, tomu se nevyhnete. Další sice povinná nejsou, ale je dobré je mít. Pak je třeba psíka odčervit, a nejen jednou do roka. To znamená nákup tablet. Dále je třeba mu stříhat drápky, veterináři je jedno, že jste u něj nechali půl výplaty, nebude se ani trochu stydět říci si za ostříhání drápků zvlášť o další tři stovky. Tak s tím je třeba také počítat. Další výdaje budou, pokud vám psík onemocní. Počítejte s tím, že jen za otevření dveří do čekárny už zaplatíte pětistovku nejméně.  

Německý ovčák

Nebudu zde rozebírat jejich klasické a už dost trapné výmluvy, kolik dali za přístroje a tak. Ty už mají zaplaceny asi sto krát. Ale to opravdu řešit nebudeme. Prostě počítejte s velkými výdaji právě na veterině. Další výdaje budou za běžné vybavení, vodítko, náhubek, hračky a tak dále. A také budete muset za psa platit. Městu. Zde jsou částky různé. Zaplatit musíte, aniž víte za co.  

Tak co, jak si to rozmyslíte?