Nákupy · 19. 3. 2023

Auta modely

Modely aut jsou zmenšené verze reálných i nereálných aut, které jsou určeny, jak pro děti, tak pro vášnivé sběratele, kterým záleží na hodnotě a kvalitě takového modelu. Hovorově se modelům aut, také říká angličák. Tyto modely aut jsou v různých měřítkách například 1:120, 1:160, 1,8. Modely aut se vyrábějí z kovu, plastu nebo třeba, ze slitiny. Historie modelů aut sahá, až do počátku dvacátého století, kde se začaly vyrábět ve Velké Británii a v USA. Tyto modely, však nebyly, tak propracované a kvalitní, takže se často kazily a rozpadaly. Proto je dnes těžké najít zachovalé modely, třeba z období před druhou světovou válkou.

Model auta škoda fabia

Britská firma Lesney začala vyrábět modely začátkem padesátých let minulého století a tyto modely se prodávaly v krabičkách, které připomínaly krabičky od zápalek. Potom popularita modelů vzrostla natolik, že firmy začaly dělat modely propracovanější a začali dělat i interiér modelů. Od roku 1967 začala firma Mattel vyrábět své modely auto pod jménem hot wheels, které jsou ikonické, když se řekne model auta. V česku modely aut zažily největší rozkvět, až po revoluci. Modely v česku vyráběly firmy jako Kaden, která vyráběla modely škody, plechové https://www.dek.cz/produkty/vypis/9371-plechove-krytiny tatry a plastové škodovky, dále zde byla firma Igra s modely tater, liazek, avií a pragovek.

Model auta trabant 601

Pokud hledáte ideální dárek pro děti či sběratele, můžete navštívit webové stránky modely aut https://www.macmodel.cz/. Investice do modelů aut, je také velmi žádána, protože zachovalé auto v perfektním stavu z minulosti, může mít obrovskou hodnotu. Sběratelské modely lze dnes pořídit, již za pár korun, proto si můžete pořídit hodně aut za málo peněz. Dávno už neplatí, že hodnotu mají jen limitované, či jinak speciální modely, ale svou hodnotu získávají i obyčejné kousky. Velkou roli při určování hodnoty, je stav, což také znamená, jestli je auto vybaleno z krabičky.